Πάμε Ταξίδι , Guide

Η ευρωπαϊκή πόλη που αναδείχθηκε ως η καλύτερη για περπάτημα σε όλο τον κόσμο

Μια μελέτη έχει αξιολογήσει τα πάντα

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2024

Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη αναδείχθηκε η πιο βατή για περπάτημα στον κόσμο. Μια μελέτη έχει αξιολογήσει τα πάντα, από τη βροχόπτωση και τα μέρη χωρίς αυτοκίνητα μέχρι τα μονοπάτια πεζοπορίας και τη γενική ασφάλεια για να καταλήξει στις πιο βατές για περπάτημα πόλης.

Σίγουρα, πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο διαθέτουν εκπληκτικά δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών , αλλά αν μπορείτε, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πραγματικά την αίσθηση ενός ξένου μέρους είναι να το περπατήσετε. Μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα, να δείτε την αρχιτεκτονική και ίσως να ανακαλύψετε μερικά λιγότερο γνωστά μικρά σημεία στη διαδρομή.

Ωστόσο, ορισμένες πόλεις είναι πολύ καλύτερες τοποθεσίες για βόλτα από άλλες. Για να μας καθοδηγήσει στις επιλογές, το Compare the Market AU αξιολόγησε τη μέση βροχόπτωση, τον αριθμό των μονοπατιών πεζοπορίας, τη βαθμολογία ασφάλειας, το κόστος των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα μέρη χωρίς αυτοκίνητα – μεταξύ άλλων παραγόντων – για να δει ποιες πόλεις στον κόσμο είναι οι πιο βατές για περπάτημα.

Και χάρη στο φιλικό προς τους πεζούς κέντρο της πόλης του, τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και τα εκπληκτικά ποδηλατικά μονοπάτια μήκους 1,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, το Μόναχο στέφθηκε νικητής! Στη δεύτερη θέση ήταν το Μιλάνο , το οποίο έχει ακόμη πιο εντυπωσιακά ποδηλατικά μονοπάτια 1,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και στην τρίτη ήταν η Βαρσοβία , όπου το 74% του πληθυσμού ζει σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από έναν χώρο χωρίς αυτοκίνητα.


Η Ευρώπη επικρατεί κατά κράτος σε αυτή τη λίστα, με το Τόκιο να είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή είσοδος στην 6η θέση.

Αυτές είναι οι δέκα πιο βατές πόλεις στον κόσμο

  1. Μόναχο
  2. Μιλάνο
  3. Βαρσοβία
  4. Ελσίνκι
  5. Παρίσι
  6. Τόκιο
  7. Μαδρίτη
  8. Όσλο
  9. Κοπεγχάγη
  10. Άμστερνταμ

Η αναλυτική μελέτη ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close